24. elokuuta 2015

Pian on syyskuu!

Viikot kiitävät viuhuen!
Nyt on teemana suku. Keksitty tai oikea ti miten vaan. Ja ihan kuin aikaisemminkin kaikki muukin käy kuin tämä annettu inspis.
Minun rakkaani on jälkikasvu joka tänään 24.8. viettää 31v syntymäpäivää. Ihana poika!

Korteissa on kuvitteellinen suku, "parempaa väkeä". Viime aikoina on ollut eri yhteyksissäkin esillä erilaiset herraskaiset piirit joista katsellaan alaviistoon tavallista rahvasta. Ja ne isot omaisuudet välillä voivat olla varsin hämärästikin hankittuja ja joskus pelkällä hyvällä tuurilla kohdalle osuneita. Jotkut korkeammassa asemassa olevat voivat luonteeltaan olla myös aivan kamalia. Epäinhimillisiä iljetyksiä.
Yksi naapuri, vanha mies muisteli kotipitäjässään ollutta isoa kartanoa. Sen oli suku saanut aikoinaan kun joku joka taisi olla kuninkaallista alkuperää, menetti taistelussa ratsunsa ja tämä mies luovutti omansa tilalle ja kuninkaallinen pääsi pakenemaan. Mies sai sitten isot maat ja kartanon siitä hyvästä ja tietysti jonkun hienon arvonimenkin vielä. Ja oli kuulemma sitten ihan piru ihmiseksi ja jälkikasvu tietty peri luonteenpiirteet.

TJK 35 / 2015 Julkaisupäivä 24.8. päättyy 6.9.

TJK 35/2015, ATC "Parempaa väkeä" 1/3
Koko sarjan tekeminen alkoi oikeastaan EXTRA kortista joka oli valmiina jo jonkin aikaa. Taustat kortteihin on koottu pikku jämistä. Kivoja pehmeitä murrettuja vihreitä. Lehvästanssaus toistuu myös kaikissa korteissa. Osassa on kuvion väritystä korostettu leimasinvärillä.
Tekstit on leikattu uudesta kirjasta! Nyt siis Silpputehtaalla on uusi silppuromaani. Sen ostin pihakirppikseltä lauantaina viikolla 33. Kirjassa oli typerä kansikuva, avasin sen ja luin lauseita sieltä täältä. Kelpasi. Kerroin myyjillekin, että aijon silputa kirajan tuhannen tuusan nuuskaksi! ATC korteista eivät olleet kuulleet koskaan.

TJK 36 / 2015 Julkaisupäivä 24.8. päättyy 6.9.

TJK 36/2015 on ATC "Parempaa väkeä" 2/3
Tämäkin ihana kuva saatu! (Kiitokset lähtevät luullakseni kohteeseen Arja.L!) Kortin oikeaan yläkulmaan on leimattu pikkuruisella minileimasimella kullanvärinen kattokruunu. Noita kultahohtelevia pikkusydämiä olen leikellyt varastoon kuvioleikkurilla jämistä joita jää kun stanssailen isompia kokonaisuuksia Bigh Shotilla. Erilaisia kullan sävyjäkin taitaa olla miljuuna.

TJK EXTRA 35-36 / 2015 ARVOTTU 7.9.

TJK EXTRA 35-36 / 2015
ATC "Parempaa väkeä" 3/3
Tämä näistä kolmesta oli valmiina ilman tekstejä jo pitkään Silpputehtaan työpöydällä. Tästä saivat muutkin värinsä ja tekstien kautta päästiin sukuteemaan.
Kuvan olen saanut Vikeltä (Kiitos!) ja tuo pyöreäkin pala on tullut jolatain ystävistä.
EXRA arvottu osallistujien kesken 7.9.
Mr. R nosti voittoarvan jossa luki: VILTSU. Onnittelut voittajalle!

10. elokuuta 2015

Mitä!? Elokuukin jo pian puolivälissä!

Keijukaisia!
Nämä kukkaiskeijut ovat niin somia! Eikö?
Syksy lähestyy ja välillä tuntui jo, että kesää ei ole kunnolla edes ollut.
Pihatie on valmis ja toteutettu niin, että ei ole mitään valittamista.
Järjestelytyöt asunnossamme ja putkiremppa, sähköremppa, lukkojenvaihto jne...jatkuu koko talossa ensivuoden puolelle.
Hajamielisyydeltä en voi välttyä mitenkään! Nyt saan hyvissä ajoin etukäteen laitettua nämä talteen luonnoksiin. Kortit on jo tehty vaikka edellistä haastetta on jäljellä vielä kokonainen viikko. Parempi näin kun tehdä kortteja viimeisenä aamuna kovalla kiireellä.
3.8. perheeseemme syntyi uusi poika! Moinen onni sekoittaa kenentahansa pääkopan.
Olen parhaillaan hevoskuurilla. 10 päivän lääkityksestä on takana pian 2/3. Nyt olen kuumeessa. Pari flunssaista kaveria olen kyllä tavannut. Molempien lääkkeiden haittavaikutusluettelossa on kuume. Onneksi se on vielä alle 38. Vauvan lähelle ei nyt ole mitään asiaa ennen parantumista.
Hellettä luvassa! Tietty kun koulut alkavat...
Aurinkoa ja kaikkea muutakin kivaa alkavaan syksyynne!

TJK 33 / 2015 Julkaisupäivä 10.8. päättyy 23.8.

TJK 33/2015 ATC "Keijukaisia" 1/3
Korttien taustat on koottu "tilkkutyönä" pikkupaloista.
Keijukaiset ovat kiiltokuvia lukuunottamatta tämän kortin taustapaperissa esiintyvää vihreää keijua.
Tekstit on leikattu pikkuleimasimella kullalla leimatuista kirjaimistoista. Paperi on ennen leikkausta kiinnitetty Bilteman 5cm leveään kaksipuoliteippiin.Siihen oli kiinnitetty myös kullanvärinen paperi josta kuvioleikkurilla leikattiin perhosia. (Kaikki leikkurit eivät leikkaa teipattua paperia kannattaa siis kokeilla ensin)
Korttien reunat on viimeistelty kultaleimasinvärillä.

TJK 34 / 2015 Julkaisupäivä 10.8. päättyy 23.8.

TJK 34 / 2015 ATC "Keijukaisia" 2/3

TJK EXTRA 33-34 / 2015 ARVOTTU 24.8.

TJK EXTRA 33-34 / 2015
"Keijukaisia" 3/3
Muuten samoilla systeemeillä edellisten kanssa mutta oikeassa reunassa sydäntarranauha joka on alkujaan valkoista, värjätty kultaleimasinväriullä kiinnityksen jälkeen.
TJK EXTRA 33-34 arvottu! Mr. R:n nostamassa arvassa luki MACA. Onnittelut!