25. huhtikuuta 2016

Juhlaviikot!

Ainakin Vappu ja Äitienpäivä osuvat viikoille 17 ja 18.
Vappu on varsin monimuotoista juhlintaa ja toiset eivät sitä juhli juuri mitenkään.

Meilläkään ei kukaan riehu hulluna serpentiinien kimpussa kun Söpö on edelleen evakkoreissussa. 
Äitienpäivä? Silloin tehdään kakku ja juodaan kahvit. Voi olla, että saadaan poika jopa syömään kanssamme. (Yksin tai kasin) Aika näyttää. 

Jos on jotakin isompaa juhlimista pitää tarjoiluissa muistaa myös teenjuojat. Kaikki mahdolliset ruoka-allergiat tietysti myös. Mikäli järjestää juhlia joissa vieraita on kymmeniä kannattaakin varautua etukäteen jo niin, että leipoo kaiken laktoosittomana, samoin kannattaa valmistaa ruuatkin.Monet pitopalvelut nykyään valmistavat kaikki tuotteensa automaattisesti näin. Gluteinitonkin leivonnainen tai pari on paikallaan. Tekstattu kyltti viereen. Muuten, olen sitä mieltä, että on huonoa käytöstä rohmuta gluteinittomia syötäviä juhlissa jos itsellä ei ko allergiaa ole. Itse muuten valmistan silloin tällöin sellaisen kääretortun joka on gluteiniton ja maidoton ja on erittäin namia. Lisäksi vielä älyttömän helppokin, eikä ole kalliskaan kun ei tarvita mitään erikoisjauhoja siihen.
Tämä on varmaan se äitienpäiväjuttu! Äiti oli pitokokki, emäntä ja piti kahvila/ruokalaakin jonkun vuoden. Olin silloin 15v alle ja yli. Se "kuppila" oli iso osa nuoruuttani siis.Se tulee silloin tällöin mieleen jostain muistin sopukoista.

Jonkinlaista juhlatarjoilua nyt siis kortteihin!  Teetä, kahvia, kakkuja, yhdessäoloa! Tai mitä muuta tahansa kuten säännöt sallivat!

Ihania kevätpäiviä kikille!

3 kommenttia:

 1. Meillä ei vappua erityisesti juhlita, kaupasta ostetaan simaa ja munkkeja.
  Äitienpäivänä kaikki 6 lasta tulee käymään ja juodaan kakku kahvit ja rentoa yhdessäoloa.
  Tuuppas muuten käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
 2. Vappu juhlittu ja postipoika toi ihanan yllärin. En ollutkaan huomannut, että olin voittanut viime haasteessa :) Kiitos tuhannesti upeista korteista !!!
  Täytyy yrittää tehdä kortit uuteen haasteeseen myös :) Äitienpäivä onkin viikonloppuna, lapset tulevat perheineen kahveille ja iso kakku on odottamassa :) Mukavaa viikkoa sinulle ja vielä kiitokset !

  VastaaPoista