14. maaliskuuta 2018

SILPPUTEHDAS 10v / ARVONTA SUORITETTU!


Tässä se on ihan ensimmäinen ATC- kortti. (Marilynin siivet ovat kermavaahtoa)
Silpputehdas blogin perustamisesta on päivälleen 10 vuotta. Siksi ARVONTA.
ARVONNAN SÄÄNNÖT:
Osallistua voi kommentoimalla tämän postauksen kommentteihin.
Osallistujan tulee esittää ainakin yksi kysymys. Kannattaa tutustua aikaisempiin kysymyksiin, samaa kysymystä ei saa tehdä uudelleen.
Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin.
Arvonta-aika maaliskuun loppuun.
Arvonta suoritetaan 1.4.
Arvotaa saatetaan esitellä muuallakin, mutta osallistua voi vain komenntoimalla tämän postauksen kommenttikentässä.
Arvonnan voittajlle lähetetään ainakin kaikki kuvassa näkyvät askartelumateriaalit.
Iloista Kortteilukevättä Korttikaverit!
Silpputehtaalla http://silpputehdas.blogspot.fi oma arvonta.
Molempiin osallistuminen on sallittua.

Arvonnan voittaja on Arja Kekkonen. Onnittelut voittajalle.
Laitatko osoitteesi siskowi @ gmail. com (poista välit osoitteesta).

25 kommenttia:

 1. Lämpimät Onnittelut 10-vuotiaalle💙Mistä olet keksinyt blogin nimen?😆

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan...
  Löydätkö helposti aiheet haasteisiin ?

  VastaaPoista
 3. Kumpi rakkaampaa nirmikortit vai atct

  VastaaPoista
 4. Montako ATC-korttia on Silpputehtaalla valmistunut 10 vuoden aikana? Jos ei ole tarkkaa lukua, niin summittainen arviokin riittää.
  Paljon onnea!

  VastaaPoista
 5. Oletko tallettanut kaikki vaihdoissa saamasi atct?

  VastaaPoista
 6. Lämpimät onnittelut 10-vuotiaalle Silpputehtaalle, ja kiitos kun ylläpidät tätä tosi mukavaa haastetta! Koska painin tässä itse pienimuotoisten inspiraatio-ongelmien kanssa, niin kysyisin, että onko sinulla konkarina vinkkiä, miten saada luomisen kipinä syttymään uudelleen? Ja, jos saa kysyä toisen kysymyksen, onko sinulla ollut koskaan luovuuslähteen kuivumiskausia?

  VastaaPoista
 7. Onnea!
  Kumpi blogeistasi on sinulle tärkeämpi?

  VastaaPoista
 8. Kiitos onnitteluista. Jossain siellä alkupuolella blogissa on kuvia siitä miten aloitin. Istin nojatuolissa tuolla huoneessa johon Silpputehdas on syntynyt. Siinä silppusin sitten aikakauslehtiä ja Mr.R tuli ovelle kurkkaamaan. Hän totesijotenkin näin. "Aha olet näköjään perustanut silpputehtaan." Että siitä nimi.
  Nyt pitää painaa maalaamatonta puuta kun kerron, että yllättävän helppoa on ollut aiheitten keksiminen. Vaikeampaa on arvata mistä aiheesta tulee erittäin suosittu verrattuna muihin.
  Täytyy sanoa, että ATC on varmasti rakkaampi. Teen kyllä muitakin kortteja ja kivaa sekin on.
  Manumiina kysyi montako korttia olen thnyt. Suoritin pienen laskennan ja tulos 1594. Lukuun sisältyvät vain kansioissa olevat kortit,2017 joulukalentereihin tehdyt kortit, Kotilaiskan 100 ATC-kortin haasteeseen tehdyt kortit ja tässä koneen ympärillä pyörivät irralliset. Muitakin siis vielä on.

  Tallennan kyllä aarteenani joka ikisen korttikaverilta saadun kortin. Niille on omat kansiot.
  Jotkut ovat näkyvillä.

  Tuohon Sarin kysymykseen en osaa muuta snoa kun sen, että menen Silpputehtaalle. Jos heti ei ala tapahtua alan järjestää paikkoja. Tilanne ei yleensä jatku kauan. Johtuu varmaan siitäkin, että en suunnittele kovin pitkälle etukäteen mitään kortteja. Varsinaista luovuuslähteen kuivumista onneksi ei ole esiintynyt.

  En osaa asettaa näitä mihinkään järjestykseen. Ovat niin erilaisia kuitenkin. Jos nämä blogit ovat "lapsia" niin totta kai ovat rakkaita molemmat.

  VastaaPoista
 9. Laskeskelin kavereilta saadut kortit, siis kortit jotka jo ovat kansioissa ja ne jotka ovat laatikkosäilytyksessä ja odottavat suurta järjestelyinnostusta, ja muutamat jotka löytyvät täällä näkyviltä. Sain luvun 1016. Jos tuon lisää aikaisemmin esitettyyn tehtyjen korttien lukuun ( sillä oletuksella, että jokaista korttia kohti olisi tehty kortti) niin 2610 olisi karkea arvio 10 vuoden aikana tehdyistä korteista.

  VastaaPoista
 10. Nyt pitää taas lukuja muuttaa. Bocket Lettereissä olvat kortit puuttuivat laskuista. Omista tekemistäni puuttuivat kallokortit kokonaan ja samalla kun ne etsin löytyi viimeksi Vapriikissa mukana ollut vaihtokansio. Kavereilta saatujen korttien määrä nousi lukuun 1102 ja omien korttien määrä on nyt 1693 ja nuo luvut yhteensä 2795

  VastaaPoista
 11. Onnittelut 10-vuotiaalle! Ihania kortteja teet:)
  Onko sinulla joku lempiväri? Mitä liimaa käytät noita pieniä osia ja kuvia liimatessa?

  VastaaPoista
 12. Sirpa H, kiitos onnitteluista.
  Lempiväriä pitää miettiä. Tykkään kyllä violetista, tummasta sinivihreästä, turkoosista...Taidan tykätä kaikista väreistä.
  liimaan kaikkein pienimmät, siis timangit, puolihelmet jne.Glossy Accents liimalla. Sillä tarttuu hyvin. Sillä voi myös tehdä suojakalvoja ja esim pisaroita, koska se kuivuu kirkkaaksi. Scotch Gel Glue on kiva liimaa pikkuisille. Se esitellään valumattomana. Jos sitä menee yli jotenkin tai pursuaa niin aika helppo puhdistaa pois, Sitten on ihan pian loppuun kulutettu Scotch askarteluliima 125ml. Edullinen ja kiva käytössä sekin.Pieniä kuvia usein leikkelen niin, että olen ne ensin laittanut Bilteman kaksipuoliteipillä johonkin tukevampaan paperiin ja sitten leikkaan ääriviivoja myöten kuvat irti ja kiinnitän kohotarralla.

  VastaaPoista
 13. Tekstit joita leikkaan kirjasta kiinnitän siihen Bilteman teippiin myös ja sitten leikkaan sopivaan kokoon. Ovat siis tekstitarroja sen jälkeen. Laitan päälle väritöntä kynsilakkaa. Joskus värjään tekstitaustan Promarkereilla.

  VastaaPoista
 14. Onnittelut kymmenvuotiaalle! Onko sinulla muita rakkaita harrastuksia korttitaiteilun lisäksi?

  VastaaPoista
 15. Valokuvaus on yksi joka tulee lähinnä seuraavaksi tärkeimpänä.
  Kiitos onnitteluista Kikka!

  VastaaPoista
 16. Paljon onnea blogillesi! Teetkö muitakin käsitöitä askartelun lisäksi?

  VastaaPoista
 17. Hyvä kysymys Armiida! En kudo enkä virkkaa. Vähän ompelen, mutta todellakin vähän.

  VastaaPoista
 18. Mikä on haastavinta ATC-kortteilussa?

  VastaaPoista
 19. Hieno kysymys! Eikä ihan helppokaan. Ehkä se on sellaisen oman tunnistettavan tyylin löytäminen. Etsinnässä edelleenkin siis.

  VastaaPoista
 20. Onnea hienolle 10:lle vuodelle. Mikä materiaali on sinulle "vieras" tai muuten vähemmän käytetty ?

  VastaaPoista
 21. Kiitos Tindetuu! Jos ajatellaan kaikkia korttikokoja niin ensiksi tulee mieleen 3D-jutut. Eivät ihan vieraitakaan ole, mutta vähemmälle ovat todella jääneet.

  VastaaPoista
 22. Onnea 10 vuotiaalle.Onko sinulla "esikuvia" tai nuorisokielellä idoleita paperiaskartelussa ja euraatko ketään esim.You Tubessa.

  VastaaPoista
 23. Lämpimät onnittelut 10-vuotiaalle blogille. Hieno saavutus, toivottavasti saamme jatkossakin ihailla puuhesteluitasi. Kysymykseni koskee nyt lähinnä tätä sinun pitämää blogiasi. Mitä mieltä olet ollut tästä bloggerista? Onko tämä ollut hyvä paikka pitää omaa blogia?

  VastaaPoista
 24. Onnea täydelle kympille! Wow... ihailen usein osuvia tekstejä Atc-korteissasi, kumpi syntyy ennemmin, kuvat/koristeet ja vasta sitten niihin soåivat sanat? Vai inspiroika osuvat/koskettavat sanat etsimään "silpuista" visuaalisuutta niiden ympärille? Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 25. Kiitos onnitteluista Bissecat, Henna ja Pirjo!
  Onhan sellaisia kortteilijoita joitten kaikkia tekemisiä ihastelen aina. You Tubessa on kiva ollut joskus katsoa jonkun tutun video. Liian vähän on aikaa...

  Bloggeriin olen ollut tyytyväinen. Omiin taitoihini blogin hallinnoinnissa en niinkään.

  Aika usein kortin teko alkaa melko "harkitsemattomasti", ehkä joku kuva tai pala paperia, milloin mikäkin saa prosessin alkamaan.
  Tekstit ovat aina se viimeinen osuus yleensä. Kun kortti alkaa muuten olla valmis alan etsiä tekstiä. Joskus saattaa tietysti joku tekstikin olla se alkusysäys kortin tekoon, mutta se on harvinaisempaa.

  Hyvää Pääsiäistaä!

  VastaaPoista