5. tammikuuta 2014

Mikä on ATC-kortti

 ATC kortti, eli Artist Trading Card on kansainvälistä keräilykorttikokoa oleva kortti. Koko on 6,4cm x 8,9 cm Korttejen tekotapa on vapaa. Sääntöjä on vähän. Tärkeimmät: kortteja ei tehdä myyntiin.Harrastajat vaihtavat kortteja keskenään ja julkaisevat kortteja blogeissaan.Osallistuvat blogeissa oleviin korttihaasteisiin jne.
Kortit kannattaa tehdä tukeviksi. Ryhdikästä korttia on mukavampi hypistellä kun vetelää. Siis jos kortin taustakuva on esim. lehtikuva se kannattaa kiinnittää tukevammalle pahville. Monet kierrätystä suosivat harrastajat käyttävät korttitaustoina erilaisista pakkauksista ja pakkauspahveita leikattuja kortteja.
Kovin paksuakaan ei kortista kannata tehdä. Kortteja säilytetään monasti keräilykorttikansioissa ja kovin paksut kortit eivät taskuihin mahdu.

2 kommenttia:

  1. Minulla on tunne että innostun myös jossakin vaihessa niistä ATC korteistä , täytyy kokeilla ehkä onnistun . Kiitos opetuksesta.

    VastaaPoista
  2. Hei Sisko pitkästä aikaa. Toivottavasti kaikki on ok siellä suunnalla. Minä olen juuri toipunut pitkällisestä sairaudesta ja heti askartelujen pariin. Myöhäinen kiitos kissa-ATC:sta, olen sinulle yhden kortin velkaa, voit käydä sen valkkaamassa, kun sinulle sopii. Tein tänään muutamia uusiakin kortteja, joista on postaus, mutta eivät vielä ole albumissa. Hyvää kevättä!

    VastaaPoista