1. kesäkuuta 2020

KESÄKUU!

Kesä! Ainakin osa kesästä tulee vietettyä puutarhassa.
Välillä rikkaruohoja kitkien välillä kasveja kastellen ja viimein satoa korjaten.
Minullakin, kerrostaloasujalla on ilo upottaa sormeni multaan muuallakin kuin kuudennen kerroksen parvekkeela. Ystäväni puutarha on laaja temmellyskenttä jossa nyt juuri eniten kukkii voikukka ja vuohenjuuri on vallannut joka ikisen kukkapenkin. Raparperisato oli viimekesänä niukka. Kysyin siihen syytä ja ystäväni kertoi, että raparperi kaipasi vain vettä. Nyt olen kantanut sitä kastelukannulla aina kun olen paikalla ollut. Olisi vesiletkukin, mutta luotan siihen kannuun jotenkin enemmän.
Isompaa trimmeriä en ole uskaltanut kokeilla käynnistää lainkaan. Pienemmällä jossa on ladattava akku vetelin viime viikolla poikki vuohenjuuria rodojen alta. Pitää vielä viimeistellä urakka ja sitten voidaan laittaa kuorikatetta. Koronakaan ei ole vaikuttanut yhteistoimintaamme. Tietenkin pitää olla varovaisempi.
Varmasti mikäli lähdemme taimiostoksilleon ystäväni suojattava ja ehkä jopa pidettävä erossa ihmisitä. Hän on pian 90 vuotias. Ikäisekseen vireä ja toimelias nainen tosin. Tarttuu pelottomasti lapioon ja rautakankeen tarvittaessa jne.
Nautitaan kesästä!
Kortteillaan puutarha-aiheisia kortteja tähän haasteeseen. (ATC-SKINNY-COINSS)
Pysytään terveinä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti